Blog:

Voor- en nadelen van kantoortuinen

De opkomst van kantoortuinen

Sinds de jaren 1950 in Duitsland en sinds de jaren 1970 in de rest van Europa worden kantoortuinen steeds populairder. Ze worden opgericht om de communicatie tussen collega’s toegankelijker en laagdrempelig te maken. Een kantoortuin kan goed zijn voor de creativiteit van de werknemers. Maar ook voor de werkgevers zit er een groot voordeel aan. Er is meer ruimte beschikbaar die beter benut en verdeelt kan worden, doordat er enkel gebruik wordt gemaakt van wat planten of kasten om de ruimte te scheiden.

Nadelen van een kantoortuin

Echter is er uit onderzoek gebleken dat de theorie achter de kantoortuin niet helemaal werkt zoals er van te voren uitgedacht is. Er kunnen juist meer irritaties ontstaan door de geluidsoverlast die collega’s produceren. Kantoortuinen gaan vaak gepaard met flexwerkplekken. Dit houdt in dat je elke dag een andere werkplek moet zoeken en geen eigen vaste werkplek meer hebt. Het gevoel van gebrek aan controle over een eigen werkplek kan bij de werknemers veel stress opleveren. Waardoor het ziekteverzuim hoger is komen te liggen. Wat nog meer niet mee helpt zijn factoren zoals; gebrek aan privacy, afleiding en verstoring. Ook is er uit onderzoek gebleken dat na een verstoring van een collega het zeker 23 minuten kan duren voor je weer in volle concentratie met je werk verder kunt gaan. Dit moet toch beter kunnen?

Bekijk hier de oplossing.

Akoestische oplossingen

Het opdelen van de werkvloer door speciale akoestische ruimtes te plaatsen is de beste oplossing voor dit veel voorkomend probleem. De akoestische oplossingen van Entrance Meetingboxen kunnen gepersonaliseerd worden met rustgevende kleuren, denk aan de kleur blauw. Dit is volgens onderzoek de kleur waarin je het langste in rust kunt concentreren.

Bekijk hier de verschillende kleuren mogelijkheden van deze akoestische oplossingen.

Ook zorgen deze akoestische oplossingen voor aparte vergaderruimtes om privé gesprekken te kunnen voeren zonder andere daarmee tot last te zijn. Op die manier kunnen collega’s in een ontspannen sfeer toch socialiseren en overleggen.

Bekijk hier de ontspannen sfeer die heerst in de akoestische oplossingen van Entrance meetingboxen.

Entrance meetingboxen

Onze duurzame meetingboxen zijn passende oplossingen op het gebied van rust en privacy. Deze geluidsdichte ruimtes zijn te gebruiken op locaties waar veel rumoerigheid heerst. Wanneer je je van de drukte om je heen wilt afsluiten en in rust wilt telefoneren, werken of vergaderen bieden deze boxen de perfecte oplossing! Het voordeel van een meetingbox is dat er geen vaste akoestische wanden geplaatst hoeven te worden. De boxen zijn demontabel en daarom de meest duurzame manier om toch aparte ruimtes te creëren zonder verbouwing. Door het toepassen van een automatische schuifdeur, luxe schakelmateriaal en perfecte ventilatie stralen onze meetingboxen extra luxe uit.