Over ons

Wie zijn wij?

Ruim een jaar puzzelden wij op de perfecte meetingbox voor kantoren, hotels en andere drukke ruimtes waar mensen een rustige plek zoeken om te overleggen, te werken of te bellen. Nu zijn we klaar om vanuit Barneveld de markt te veroveren.

Geluidsstil en niet muf
Een jaar geleden zagen we ergens zo’n box. Dat kunnen we beter, dachten we. We zijn toen in onze werkplaats gaan experimenteren. We hebben vooral veel tijd gestoken in het geluidsstil maken van de box. De wand van onze meetingbox bestaat uit vier lagen, die allemaal een eigen functie hebben. De ene laag absorbeert geluid, de andere isoleert. Op die manier is de box écht geluidwerend van buiten naar binnen en andersom.

We schakelden een expert in op het gebied van ventilatie. Veel meetingboxen zijn muf en warm als je er een uurtje in zit. In onze box zit een klimaatsysteem waarmee je de temperatuur constant kunt houden en er steeds verse lucht binnenkomt. Daardoor kun je er de hele dag in werken.

Duurzame materialen
Ook duurzaamheid was een belangrijk speerpunt in het R&D-proces. Zo zijn de profielen van de Entrance meetingboxen gemaakt van gerecycled aluminium. En de binnenwand van de boxen bestaat uit een vilt dat gemaakt is van gerecyclede plastic-flessen. Het meest duurzame is misschien wel dat onze boxen demontabel zijn. Je kunt ze dus een andere plek en functie geven als dat nodig is.

De boxen worden niet alleen casco geleverd, je kunt ze ook laten inrichten met (vergader)tafels, stoelen, beeldschermen en meer. Verder is het mogelijk om de binnenwanden in je eigen huisstijl te laten uitvoeren, logo’s aan te brengen of een buitenwand te upgraden met bijvoorbeeld een plantenwand.

Roots in automatische deuren
Met de lancering van de meetingboxen schrijven we een nieuw hoofdstuk van ons ondernemersverhaal. Een kleine vijf jaar geleden namen we een klein Barnevelds bedrijf in automatische schuifdeuren over. Verstand van die deuren? Dat hadden we niet. We hebben nachten doorgebracht in de werkplaats. Haalden we die deuren helemaal uit elkaar om uit te vinden hoe ze precies werkten. Inmiddels groeit Entrance als kool. Er werken vijftien medewerkers en leveren, installeren en onderhoudt we door heel Nederland automatische deuren en deurautomaten.

Bouw van nieuwe productiehal
De productie van die deuren vindt plaats in een ruimte op bedrijventerrein De Valk in Barneveld. Dit jaar breiden we het bedrijf op eigen terrein uit met een fabriekshal om de productiecapaciteit te vergroten. In de meetingboxen van Entrance zit natuurlijk ook een automatische schuifdeur. Je hebt daardoor niet de draaicirkel van een scharnierdeur, waardoor je de beschikbare ruimte beter kunt benutten. De schuifdeur werken via magneten, daardoor is de deur ook nog eens onderhoudsvrij.

Eigen productie

Het orderboek van Entrance is al behoorlijk gevuld, en we zijn lekker op gang met de productie. Onze ambitie is om uit te groeien tot een van de grootste spelers in de Nederlandse markt. We onderscheiden ons daarbij met een hogere kwaliteit en een eleganter design dan andere boxen. Bovendien maken en monteren we de boxen geheel zelf, terwijl veel andere boxen uit het buitenland komen.”

Blijven doorzetten
Het geheim achter de snelle groei van Entrance? Groot denken, maar kleine stapjes zetten. En heel hard werken. We hebben eindeloos gepuzzeld om onze meetingboxen steeds nóg een beetje beter te maken. Als we een ingeving hadden, belden we elkaar soms diep in de nacht. Succes komt je niet aanwaaien en met een goed idee alleen ben je er nog niet. Het vraagt doorzettingsvermogen en je moet vasthouden aan je visie als je een verschil wilt maken in jouw markt.