Blog:

Entrance Meetingboxen toont kolfruimte op Internationale Vrouwendag

In deze blog:

  • Kolfruimtes anno 2024
  • Win win situatie: De productiviteitsvoordelen voor werkgevers bij het plaatsen van een kolfruimte
  • Achtergrond: Gebrek aan Bewustzijn en Adequate Voorzieningen
  • Inovatie in Kolfruimtes
  • Voel je thuis
Kolfruimte dicht

Kolfruimtes anno 2024

Op 8 maart, Internationale Vrouwendag, was het niet alleen belangrijk om de prestaties van vrouwen te vieren, maar ook om stil te staan bij de dagelijkse uitdagingen van werkende moeders. Recent onderzoek van het Voedingscentrum toont aan dat werkgevers vaak onvoldoende op de hoogte zijn van de regels voor borstvoeding en kolven tijdens werktijd, wat de noodzaak van verbeteringen op de werkvloer benadrukt.

Kolf ruimte

Win win situatie: De productiviteitsvoordelen voor werkgevers bij het plaatsen van een kolfruimte

Naast de onmiskenbare voordelen voor werkende moeders, brengt het aanbieden van een goed uitgeruste kolfruimte ook aanzienlijke voordelen met zich mee voor werkgevers. Het feit dat moeders tot 25% van hun werktijd mogen gebruiken om te kolven, zonder vergoeding van het UWV, kan een tijdsinefficiëntie met zich meebrengen voor zowel werknemers als werkgevers. Door een kolfruimte te plaatsen, stelt een werkgever jonge moeders in staat om efficiënter te werken, aangezien zij minder tijd kwijt zijn doordat ze niet naar huis hoeven te gaan, of een ruimte hoeven in te richten om te kolven. Dit draagt niet alleen bij aan een prettige werkervaring voor moeders, maar bevordert ook de algehele productiviteit op de werkvloer. Het investeren in een kolfruimte toont bovendien de betrokkenheid en zorg van de werkgever voor het welzijn van hun werknemers, wat kan bijdragen aan een positieve werkcultuur en het behoud van talent binnen het bedrijf.

Kolf ruimte stoel

Achtergrond: Gebrek aan Bewustzijn en Adequate Voorzieningen

Uit een enquête onder meer dan 800 leidinggevenden en personeelszakenbeslissers blijkt dat 63 procent weliswaar op de hoogte is van de verplichting om een kolfruimte beschikbaar te stellen. Echter, slechts 9 procent is volledig bekend met de wet- en regelgeving.

Opmerkelijk is dat één op de vijf ondervraagden liever niet ziet dat werknemers borstvoeding geven of kolven tijdens werktijd, ondanks dat dit al sinds 1919 een wettelijk recht is. Het Voedingscentrum benadrukt dat werkgevers wettelijk verplicht zijn om ervoor te zorgen dat vrouwen comfortabel en hygiënisch kunnen kolven, maar deze verplichting wordt nog te vaak verwaarloosd.

Kolf ruimte

Inovatie in Kolfruimtes

Bij Entrance Meetingboxen begrijpen we de uitdagingen waar werkende moeders voor staan. Servicekantoor Welkoop te Apeldoorn heeft ons het vertrouwen gegeven om een aangepaste Entrance Meetingbox te installeren als kolfruimte. Deze ruimte is niet alleen een reactie op de groeiende behoefte aan geschikte voorzieningen, maar ook een bewuste stap om te voldoen aan alle wettelijke eisen en meer. Kolvende vrouwen zijn zeer tevreden met deze inzet van Welkoop. Veel andere werkgevers zouden hier een voorbeeld aan moeten nemen!

Onze kolfruimte is voorzien van onder andere een comfortabele stoel, een keukentje met wasbak en kraan, een koelkast, isolatie, privacyglas, een co2 gestuurd ventilatiesysteem en als kers op de taart een afsluitbare automatische schuifdeur met contactloze bediening. Wij begrijpen dat een kolfruimte meer is dan een verplichte ruimte; het is een plek waar moeders zich op hun gemak moeten voelen, kunnen ontspannen en waar hygiëne en privacy gewaarborgd zijn. Er zijn meerdere kleurcombinaties mogelijk en door toepassing van pet-vilt en isolatie ontstaat een fijne akoestiek waardoor een ruimtelijk gevoel ontstaat. Vandaar dat wij de Kolfruimte, net als onze overige Meetingboxen hebben vernoemd naar een planeet. De naam van onze kolfruimte luidt vanaf nu “Earth”!!

Gekolfte melk

Voel je thuis

Bij Entrance Meetingboxen gaan wij verder dan alleen voldoen aan de minimale wettelijke eisen. Elke moeder verdient een werkplek waar haar behoeften en rechten worden erkend en gerespecteerd.

Entrance Meetingboxen brengt niet alleen het plezier terug in jouw vergaderingen; het creëert een omgeving waarin kolven geen stressvolle haastklus is, maar een ontspannen en zorgeloze ervaring wordt.

Wil je meer informatie? Neem gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.